lauantai 7. joulukuuta 2013

Työharjoittelu...

...alkoi siis SilverZombiella 11.11. ja nyt noin kuukautta myöhemmin olen jo rakastunut. Toistaiseksi homma on ollut lähestulkoon pelkkää digitaalista rakentamista Rhinoceros-, Photoshop CC - ja Adobe Illustrator CC -ohjelmien avulla. Vähän ScetchUpiakin olen jo vastoin suosituksia käyttänyt ;)

Aloin opiskella Rhinoa melko omatoimisesti, kun nykyinen työharjoittelupomo suositteli sen osaamista lämpimästi haastattelussa. Vaikka siitä koulussa onkin ollut puhetta, ei käyttökertoja ole ollut kauhean montaa. ScetchUpilla ollaan menty, eikä ihme - Rhinoceroksen täysi lisenssi maksaa n. 1600 euroa. Työharjoittelupaikka tarjosi mulle tosin opiskelijalisenssin à 195 euroa!

Rhinon lisäksi käytän renderöintiin sekä vanhaa tuttua Kerkytheaa sekä Rhinon omaa, erikseen ostettavaa (toki..) Brazilia. Alkukankeuksien ja lukuisten tutoriaalien jälkeen tuo on aika hyvä kombo.


Työharjoittelu kestää suunnilleen tammikuun loppuun, jolloin olen jo toivottavasti päässyt rakentamaan jotain ihan oikeastikin. En nyt kerro projektista sen enempää, kun en tiedä, mitä siitä saa ylipäätään julkaista. Sen kerron, että jouluisissa tunnelmissa ollaan!

Lavastetta on ehkä vähän jo ikävä, vaikka nykyiset työkaverit on kivoja ja ympäristö mahtava. Työpaikan jääkaappi on aina täynnä limsaa :D

Helsingissä ei muuten olekaan ihan niin kauheaa ajaa, kun ensin ajattelin. Kerkesin sitä jo jollekin kiroamaan. Mutta kun vähän tajuaa sitä kaupunkia, siellä pärjää ihan hyvin. Ehkä tuleva muutto sinnepäin alkaa tuntua jossain vaiheessa pelottavan ja pimeän sijasta ihan mukavalta jutulta.

Päivitinpäs pitkästä aikaa. Kiitos ja kuittaus!

Tanja