torstai 6. syyskuuta 2012

Etätehtäviä ja mahdottomia ideoita toteutettavaksi

Selkä alkaa jo toipua noidannuolen iskusta, ja toivo sekä luovuus palata pääkoppaan. Harmikseni ATK-tunnit eli ScetchUp-taivaani on peruttu tällä ja seuraavalla viikolla, joten lisääntyneen lumevapaa-ajan tuloksena tehnen tiettyä ikkunaprojektia..! Pääasiassa oon lisäillyt kaikkia ScetchUp-juttuja tähän koulublogiin, mutta taidan seuraavan ylimääräisen bittiavaruusinstallaation laittaa varsinaiseen harrasteblogiini.

Peruuntuneiden tuntien tilalla meille annettiin etätehtäväksi tutustia Tikkurilan ja Puuinfon sivuihin etsien sieltä tietoja puukuitilevyjen karaktääristä, käytöstä ja käsittelystä sekä tehostelattian maalaamisesta.
Nuo design-lattiat, erityisesti mustavalkoinen marmorointi, olivat upeita! Musta vähän myös tuntuu, että noilla sivustoilla tulee vietettyä aika paljon aikaa ainakin ekan vuoden koulutuksen aikana..

5.9. varsinaisia koulutunteja ei pidetty, vaikka Mauri saikin meidät huiputettua ATK-luokan ovelle odottamaan Harria, joka ei koskaan saapunut. Sen sijaan Kätsäkoululla pidettiin yrittäjyyspäivä, eli eri käsi-/taideteollisten alojen firmaedustajat tulivat koululle pitämään luentoja työllistymisestä, alasta, yhtiöiden toiminnasta, projekteista ja muusta mielenkiintoisesta. Oli sisustusta ja lavastusta, jokin työpaja sekä osuuskunnan edustaja Korusuunnittelu Henna K. Koulumme kahvilasedät Trio NY:stä paistoivat lettuja klo 13 alkaen, ja tämä taisikin olla päivän suosituin osio! t. jonotin 25 minuuttia puhuen sienistä ja taiteesta. 

Varsinainen jippo tässä oli se, että Juhani Parviainen FantasiaRakenteelta piti hienon esitelmän firmansa toiminnasta. Hän vaikutti lisäksi aidosti innostuneelta paitsi omasta alastaan, myös meidän nuorten suunnitelmista ja unelmista. Usein toistuivat käsitteet elämyksellinen tila, mahdoton idea, pintakäsittelyn tärkeys sekä tarinankerronnan taito. Miten nuo liittyvät alaan, onkin sitten jo kokonaan toisen blogipostauksen arvoinen asia. Tai romaanin.